Iloiloga o le tamaoaiga "Lipoti faaletausaga" a Shenzhen

I le afa muamua o le tausaga, o le GDP o oloa faaitulagi atoa e 1629.76 miliona yuan, i luga 6.3% tausaga i lea tausaga.

Mai le aotelega o fa'amaumauga, ua toe fa'aleleia le tamaoaiga o Shenzhen ma ua fa'aleleia atili le lelei o atina'e, fa'aalia ai le malosi o le maufetuuna'i.

Ole fua ole GDP ole 6.3%, maualuga atu nai lo le itumalo atoa.O lenei tausaga, ua matou ausia taunuuga faigata na maua i le faatoilaloina o aʻafiaga o le faʻamaʻi.

O le tau faaopoopo o le vaega Lua o le tamaoaiga o le 568.198 piliona yuan, i luga ole 4.8% i lea tausaga ma lea tausaga.

O le tau faaopoopo o le vaega Tertiary o le tamaoaiga e 1060457 miliona yuan, i luga 7.2% tausaga i lea tausaga.

Mai le va'aiga o le fa'atulagaina o fale gaosi oloa, ua fa'asolosolo malie le si'itia o le si'itia o le tamaoaiga mai le una'ia e ala i alamanuia i le fa'atupu fa'atasi e le alamanuia tautua ma alamanuia.

Faatasi ai ma i latou, o le sao o le alamanuia tautua i le tamaoaiga ua matua faateleina.O le tumutumu o tagata tafafao maimoa, faigata ona maua tiketi mo konaseti, ma le tumutumu o faletalimalo ma faleaiga, o microcosms uma ia o le toe faaleleia o le tamaoaiga o Shenzhen, e faʻamalosia lelei le tuputupu aʻe o le tamaoaiga e tusi ai se "faʻailoga i luga".

Mai se va'aiga vaeluaga, o le fa'atupulaia o fa'ailoga autu e mautu, ma o le "tolu ta'avale" o lo'o aga'i fa'atasi.

Mai le vaaiga o tupe teufaafaigaluega, o le malosi o le tuputupu aʻe e malosi ma tumu i le malosi, ma o galuega tetele na faʻalauiloa taʻitasi - o le nofoaga o le poloketi muamua o le Vaega I o le Seventh Affiliated Hospital o Sun Yat-sen University i Shenzhen. , ma le taalili o masini, o loo tutu ai olo tautau, ma leo o uelo, tipi, ma tu'itu'i ua oso a'e le tasi ma le isi.

O se galuega tele lea na faatoa amataina i Shenzhen i lenei tausaga, faatasi ai ma le aofaiga atoa o le fausiaina o le tusa ma le 699000 sikuea mita ma se numera fuafuaina o 3200 moega.I lena taimi, o le poloketi o le a avea ma suʻesuʻega sili ona tele Faʻafaiaoga falemaʻi ma faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa i Shenzhen.

I le afa muamua o le tausaga, o le fa'afaigaluegaina o aseta tumau a le taulaga na siitia i le 13.1% i lea tausaga ma lea tausaga.

O pisinisi fa'afaigaluegaina na vaaia le malosi o le fa'atupulaia o le 47.5%, fa'atasi ai ma le fa'atupulaia o tupe fa'afaigaluega i le 54.2%.

Talu mai le amataga o lenei tausaga, ua amataina e Shenzhen ni vaega se tolu o galuega tetele, ma e tusa ma le 823 galuega faatino i lalo o le fausiaina tutotonu.

O galuega fa'afaigaluega e fa'atatau i le fa'amalosia o le fa'avae o fale gaosi oloa, fa'apea ma le fa'amautinoaina ma le fa'aleleia atili o le soifuaga o tagata.E aofia ai ma le poloketi "Faufale Faufautua" a le Shiyan Headquarters Economic Park i le Itumalo o Bao'an, o le vaega lona lua o le Shenshan Industrial Internet Manufacturing Innovation Industrial Park, ma le vaega muamua o le Ocean University.

Mai le vaaiga o le taumafaina, o le taumafaina lautele ua sili atu i le 500 piliona yuan, faʻasolosolo agai i le taulaga o le faitau miliona yuan - toe faʻaleleia o le tamaoaiga, ma o le suiga tele na aumaia i tagatanuu o le atinaʻeina o le atinaʻeina o maketi faʻatau.O lenei tausaga, ua matou tatalaina se liʻo o uo mo tagata Shenzhen, e ofoina atu le tele o gaoioiga faʻatau e pei o turisi, faʻaaliga, meaʻai, ma isi mea.

I le taimi lava e tasi, na amata ai e tagata Hongkongers le faʻateleina o le taumafa ma fausia ai se tulaga faʻatupulaia fou.Ole tafega o pasese i aso uma ile Shenzhen Bay Port na oʻo ile faʻamaumauga maualuga ole 107000 tagata taimi.

I le afa muamua o lenei tausaga, o le aofaʻi o faʻatauga o oloa faʻatau i totonu o le taulaga na oʻo atu i le 50.02 piliona yuan, o se faʻaopoopoga o le 11.5% i lea tausaga ma lea tausaga.

I le tausaga na teʻa nei, ona o mea e pei o le faʻamaʻi, o le aofaʻi o taumafa faʻaagafesootai i Shenzhen e 970.828 piliona yuan, naʻo le tasi laʻasaga ese mai le "trillion yuan club" ma le aofaʻi o tagata faʻaoga.

O lenei tausaga, o loʻo faʻaauau pea ona taula Shenzhen le sini o le aofaʻi o le faʻaaogaina lautele o le 1 trillion yuan, ma o le sini ua ausia e le sili atu ma le afa.O lo'o fa'aosoina e le fa'asologa o le tuputupu a'e mautu ma faiga fa'atupu fa'atupuina o taumafa, o lo'o fa'aauau pea ona fa'aalia le malosi o le taumafaina ma le malosi o le maketi.

Mai le va'aiga o fefa'ataua'iga i fafo, fa'aulufale mai ma fa'atau atu i fafo ua fa'atupula'ia le alualu i luma, ma ua matua fa'atupula'ia le lagolago - o pisinisi tumaoti o le malosi autu lea mo le fa'atupulaia o le fa'aulufale mai ma le fa'atau atu a Shenzhen.Talu mai le amataga o lenei tausaga, o le tele o pisinisi ua oʻo i le siʻitia o poloaiga ona o le aʻafiaga o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga.O Wang Li, o le na faavaeina le Shenzhen Foreign Trade Maiqijia Home Furnishing Co., Ltd., na ia aumaia se "auupega faalilolilo" numera ma manumalo manuia i le faitau miliona o poloaiga e ala i le gaosiga o le ola.

I le afa muamua o le tausaga, o le aofaʻi o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo o le taulaga e 1676.368 piliona yuan, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 3.7%.

Faatasi ai ma i latou, o oloa auina atu i fafo na ausia le 1047.882 piliona yuan, o se siitaga o le 14.4%.

I tua atu o faʻamaumauga o loʻo i ai le Shenzhen Huiqi Combination Fist, lea o loʻo taumafai e fesoasoani i pisinisi e faʻamautu le maketi e ala i le tele o auala ma tuʻuina atu le faʻaogagofie mo pisinisi a Shenzhen e faʻailoga vaalele i le sami ma auai i faʻaaliga i fafo.I le taimi lava e tasi, o le a tatou atiina ae malosi le alamanuia faaaliga.I le afa muamua o le tausaga, na faia e Shenzhen toetoe lava 80 faʻaaliga faʻatasi ai ma se faʻaaliga faʻaaliga e sili atu i le 4 miliona sikuea mita.

I le tulaga o le fesoasoani tau tupe, o loʻo faʻaleleia pea le faʻatupeina o tupe.E oʻo mai i le faaiuga o Iuni, o le paleni faʻatupeina o pisinisi faʻapisinisi mai fafo e faletupe a Saina i totonu o le pulega e 1.2 trillion yuan, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 34%.

O le tulaga lelei o pisinisi a Shenzhen o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia ma atinaʻe e ala i le osooso ma tuaoi.

Talu ai nei, o le vaega lona lima o le atunuʻu "faʻapitoa, faʻamamaina, ma faʻafouina" pisinisi tetele laiti ua faʻasalalau faalauaitele.E tusa ma le 310 atinaʻe i Shenzhen ua pasia le suʻega, faʻamuamua i tulaga o faʻaopoopoga fou i totonu o taulaga i Saina.

O le atina'e "Little Giant" o lo'o fa'avaeina i totonu o se vaega vaega, matai tekinolosi autu, e maualuga le maketi, tulaga lelei ma le lelei, ma o se tekinolosi "laumua" e mafai ona tau i taua faigata.

Mai se va'aiga a le atunu'u, o Shenzhen, i le avea ai ma 'a'ai e iai lona aofa'i tiliona yuan GDP i le pito i luga, o lo'o fa'agaoioia i se tulaga maualuga o lona lava fa'aputuga tau tamaoaiga.O le atina'e i le lumana'i e mana'omia ai le talepeina o le tagata lava ia ma osooso i taimi uma.E fa'alagolago lea i le atina'eina o le atina'e, fa'atupuina le fa'atupuina o le malosi i totonu o le tamaoaiga.

Talu ai nei, o le faʻataʻitaʻiga o lipoti faʻaletausaga na faʻaalia e Shenzhen kamupani BYD na faʻaalia ai o le tupe mama faʻatatau i le kamupani matua o le 10.5 piliona i le 11.7 piliona yuan, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga o le 192.05% i le 225.43%.

I Shenzhen, o loʻo faʻateleina le atinaʻeina o taavale afi fou.I le afa muamua o lenei tausaga, o le gaosiga o taavale fou malosi ma le nofoaga o le Charging i Shenzhen na siitia i le 170.2% ma le 32.6% i le faasologa.

Shenzhen o loʻo faʻagasolo pea i luma i pisinisi autu e pei o le pisinisi fou o taavale afi.I le aso 19 o Iulai, na faʻasalalau ai foʻi e Shenzhen le vaega lona lua o le "208" faʻaputuga tupe faʻapisinisi fuafuaga, faʻatasi ai ma le fua faʻatatau o le 8.5 piliona yuan.

I le aso 3 o Mati i le tausaga nei, na faia ai e Shenzhen se konafesi i luga o le suiga numera o le fale gaosi oloa, faʻalauiloa faʻalauiloa suiga faʻatekonolosi o le fale gaosi oloa, ma faʻaalia se sini manino o le faʻalauiloaina o suiga faʻatekinolosi o pisinisi uma i luga aʻe o le tele o le taulaga i le 2025.

Sa'o faiga fa'avae lagolago, fesoasoani tau tupe fa'aauau, ma so'otaga fa'atauva'a malolosi... O le fa'asilisiliina o fa'alapotopotoga fa'apisinisi o le a fa'amatu'u atili atu ai le malosi tau tamaoaiga.O loʻo suʻesuʻeina foʻi e Shenzhen le "tulaga tatala" fou o le faʻataʻitaʻiga o le atinaʻeina o le "pisinisi + turisi", lea ua avea ma faʻailoga o le atinaʻeina o le tamaoaiga.

O se fonotaga talu ai nei a le Political Bureau of the Central Committee of the Communist Party of China na faailoa mai ai e faapea "a maeʻa le sologa lelei o suiga o le puipuia ma le puleaina o faamaʻi, o le toe faaleleia o le tamaoaiga o le a avea o se galu e pei o le atinaʻe ma se faiga faʻalavelave.

I le taimi nei, o le siosiomaga i fafo o loʻo lavelave pea ma o loʻo i ai pea le tele o lamatiaga ma luitau.Mai le auala i le faigofie, galue malosi o le ki.Mai le pepa o lipoti faaletausaga a Shenzhen, e le gata e manaʻomia ona tatou vaʻai i faʻailoga lelei o le toe faʻaleleia, ae e manaʻomia foʻi ona vaʻai i le loloto o le fausaga i tua o le atinaʻeina o suiga faʻaopoopo ma suiga lanu.E naʻo le auala lenei e mafai ai ona faʻamalosia le faʻavae, faʻaogaina avanoa, ma faʻaopoopo le malosi ma le faʻamalosi i le atinaʻe maualuga.

Punavai tu'ufa'atasi: Shenzhen TV Shenshi tala fou

cb2795cf30c101abab3016adc3dfbaa2

Taimi meli: Au-09-2023